Ekonomi

Dicle Elektrik Dijital Dönüşümle Çevreyi Koruyor!

Elektrik dağıtım hizmet faaliyetlerini yürüten Dicle Elektrik, teknoloji odaklı ve çevresel etkileri gözeten çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yakın zamanda sürdürülebilir yeni bir uygulamaya imza atan Dicle Elektrik, “Dijital Arşiv” projesi ile arşivinde bulunan 30 milyonu aşkın basılı belgeyi dijital arşivine taşıyor. Yapay zeka ile güçlendirilmiş özel tarayıcılarla gerçekleştirilen işlemle bugüne kadar 3 milyon basılı belge dijital arşive aktarıldı.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmalarımızda teknolojiden yararlanmaya devam ediyoruz. Bu yılın başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde 3 milyon belgeyi dijital ortama aktardık. İş dünyasının gündeminde olan sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, sıfır atık ilkesiyle yola çıktığı “Dijital Arşiv” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda şirket, 30 milyonun üzerinde basılı belgeyi dijital arşivine taşımaya başladı. Yapay zeka ile güçlendirilmiş özel tarayıcılarla gerçekleştirilen süreç kapsamında bugüne kadar 3 milyondan fazla basılı belge dijital dönüşümle arşivlendi.

“Yapay zekadan faydalandık”

Konunun değerlendirilmesi Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Dicle Elektrik olarak çalışmalarını teknolojik gelişmelerle desteklediklerini ve bu yaklaşımın sonucunda Dijital Arşiv projesinin ortaya çıktığını belirtti. Arvas, “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmalarımızda teknolojiyi kullanıyoruz. Arşivimizdeki bilgi formları, sözleşmeler, dekontlar ve çeşitli uygulamalar dahil olmak üzere abonelik hizmet belgelerinin dijital ortamda saklanması için dijital dönüşüm projesine imza attık. Alandan tasarruf sağlamanın yanı sıra çevresel etkileri de azaltacak bir uygulama olacak olan projemiz sosyal sorumluluk açısından örnek bir çalışma olmayı hedeflemektedir. Yasal olarak basılması zorunlu olanlar dışında bir çok belgemiz dijital olarak saklanabilmektedir. Bu yılın başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde 3 milyon belgeyi dijital ortama aktardık. İş dünyasının gündeminde yer alan sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sağlamaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi. konuştu

Dijital dönüşüm çevreyi koruyor

Çalışmalarında çevresel sürdürülebilirliği gözeterek hareket ettiklerini belirten Arvas, “Kurum olarak hammadde kullanımı, düşük emisyon, atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Bu proje ile dijitale aktardığımız evrakları geri dönüştüreceğiz. Ayrıca dijital arşive entegre edeceğimiz Yeni Nesil Abonelik projesi ile hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Önümüzdeki yıl basılı evraklarımızı yüzde 90 oranında azaltmayı ve her yıl yüzlerce ağacın kesilmesini engellemeyi hedefliyoruz” dedi. sözlerini kullandı.

  Teknoloji operasyonel verimliliği artırdı

Dicle Elektrik’in kanunen zorunlu olmayan tüm belgelerinin dijital ortama taşınmasıyla Dicle Elektrik’in verimliliğinin arttığını belirten “Taşınan tüm belgeler uluslararası standartlarda korunan veri merkezlerimizde saklanmaktadır. Ayrıca projemiz sayesinde manuel veri girişi yani operasyonel süreçleri kısalttık. Bu da verimliliği beraberinde getirdi” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mazgirtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu